Follow Us @asrialigur

25 December 2016

Perkara Dahsyat Yang Berlaku Di Gunung Asahan Melaka

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera
Selamat Tahun baru 2017 ….Dah lama tak hupdate Blog tetiba hari ni terRajin pulak…Disebabkan hari ni dah terRajin Asri nak Kongsi Cerita serba Sedikit… (Cerita kampong Je)

Hari ni Asri pergi mandi manda Bersama Family Di Gunung Ledang Asahan Jasin Melaka.Hari ni pulak Hari Krismas.
Ramai Orang Disini.

Selalunya kalau datang Mandi kat sini(kita-kita) je yang ada.Disebabkan hari cuti Umum dan perayaan ramai lah yang datang mandi dan Laman tiga Budaya Asahan(Taman Tema) pun Penuh orang .Walaupun Ramai Orang disini kami semua dapat jugak mandi dengan Air Kolam yang sejuk macam Ais,Mandi sampai menggigil tahap gaban

Masalah atau perkara Buruk telah berlaku Di Air Terjun ni tadi .Masalah Parkir.Kereta memang penuh la tak boleh nak cakap apa.Yang jadi Masalah pergaduhan ini lah punca nya(parkir Kereta).

So korang semua letak kereta Biar tempat yang sesuai dan senang orang lain lalu lalang disini.

Perkara Buruk itu ialah masalah jalan yang penuh dengan kereta.Ada beberapa orang India tak Puas hati lalu menumbuk Belakang Kereta ala ala Pelakon Hindustan Diwali (Shah Rukh Khan )Kereta apa tak pasti tapi macam kereta Kancil .
Habis Belakang kereta tersebut Kemek aka Lobang(kesian kepada pemilik Kenderaan )So korang semua hati hati la parkir di tempat yang sesuai(Ingat Tu).


Lalu ada yang berlari da nada yang bergaduh .Memang Tragedi Disini.Tetapi berkemungkinan Penumbuk Kereta Hebat Tadi tu Mungkin Mabuk atau  geram?

Dan Pastikan Anda mandi manda disini Berhati hati dengan keadaan Hujan Air kolam naik Dan Air yang dalam.
Jaga anak anak anda dan sebelum masuk Baca la doa doa untuk melindungi diri dari perkara yang tidak diingini.Dalam keadaan kelam kabut dan disaluti hujan Asri tak dapat mengambil gambar masalah malasah yang terlibat(gambar sendiri je dapat )Hahahahaha…

Thanks Sudi Singgah Dan Baca.Ok bY

1 comment:

Unknown said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)