26 January 2017

| Berjalan Di Kawasan Banjir |

Assalamualaikum Dan Selamat Sejahtera

Selepas balik kerja ada panggilan dari sepupu ajak pergi jalan jalan di kawasan Banjir.


sampai je rumah sepupu ( parents Asri dah serbu dulu ) terus pergi ke Seberang Gajah yang menghubungkan Sialang dalam dan Tanjung labuh Tangkak Ledang Johor.

Jalan Jalan dikawasan Banjir Memang Best tapi korang kena lah berhati hati kadang kala Malang 
tak berbau ( Ingat Tu ).


Kalau dikawasan banjir mesti ada dikalangan korang yang akan memancing menyauk Ikan dan bermain air..Adakah ini Benar? Jika ya sila Komen hahaha .


Tapi ada jugak sesetengah orang yang mandi manda ( Best Jugak ).

Tapi Aku berjalan jalan bermain air je tadi best jugak banyak lumpur tapi yang gelinya ada pulak
Tahi Lembu.. eeee Geliman makcik !! 



Tapi memang seronok !!
Air Banjir yang Bearus deras dan bersebelahan sungai ( Bahaya tu )..
So tengok kiri tengok kanan tengok bawah jangan bersuka tak hiraukan keselamatan diri .


Musim Banjir yang telah melanda Malaysia di seluruh Negeri 
Korang perlu jaga diri dan Minum air yang bersih ya...

ok..by

1 comment :

1001petua.com said...

hahaha.. org lain lari dri bnjir.. bro main air bnjir.. :D

p/s : hi... sy dh follow blog comel awk ni.. hope awk sudila juga follow blog baru sy ye dan tinggalkan komen seikhlas hati.. :D ty..

Kenapa Allah Ciptakan Neraka?