17 August 2016

Penanaman Hidroponik Dengan Mudah

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera



Hari ni Aku telah mengikuti Kursus Hidroponik yang diadakan di MRTC Asahan.Jasin Melaka.

Hidroponik satu kaedah tanaman sayuran, berbuah, bunga bungaan dan herba ulaman tanpa tanah..



Konsep hidroponik 3T iaitu
 Tanam, Tinggal, Tuai




Kebaikan Hidroponik
Sayuran bersih
Pulangan modal
Murah dan mudah
Boleh ditanam dimana mana
Tidak perlu merumput dan menyiram

Konsep asas Hidroponik
Matahari
Udara
Air
Baja
Set hidroponik



Memang terbaik mengikuti Kursus hidroponik ni.Bermacam macam telah aku pelajari. 

Berbaloi jugak la Join dapat :-
Sarapan Pagi
Makan Tengahari
Dan Peralatan Hidroponik Bernilai RM50 Percuma.



Selepas ni boleh la aku tanam Sayur Menggunakan peralatan yang diberikan.

3 comments :

Amanda Suria said...

Menarik..sekarang dh ramai memilih konsep penanaman hidroponik

Asri ali gur said...

@amandaSuria cara penanaman pun senang dan mudah tanam tinggal tuai..hehe..

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)