18 October 2012

Cari Biji Getah Lumayan Sekilo RM3 : BHG 2


Salam & Selamat Sejahtera

Hari ini adalah yang kedua kalinya dan yang terakhir aku mencari Biji Getah ni...
sebab misi mencari biji getah dah tamat ..RISDA Chenderah dah x nak ambik lagi dah penuh....tapi ada gak tempat lain nak ambik cuma sekilo 1.70 tak nak  la murah sangat nak mengutip biji getah ni dah la susah nak tongeng-tonggeng kan....

lebih kurang jam 9.30pagi 17/10/12 aq dan beberapa sepupu aq serta my mother turut serta dalam misi ini..
tapi kali ini kitaorang mencari biji getah memang banyak tempat ermmm lebih kurang 4  kebun kita pergi...yang membosankan dan kurang biji getah kat kebun yang kedua di Chohong pergh biji getah dia sumer rosak....fedup aq dibuatnya.....Sabar jelah rezeki x kemana .....

dan yang x bestnya kali ni punya biji getah x banyak dapat cuma dapat 8 KG jerr huhuhuuhuh.tapi tak mengapa lah bersyukur seadanya....

Jika ada sesiapa nak beli biji getah lagi bagitahu la eh confirm nak tapi jangan lah jual murah-murah paling mahal pun sekilo RM3 la.....

k by chow
SIRI 1

5 comments :

hairulafiz said...

janji rezeki halal.....

nurul ain said...

bw
http://nurulnamasaya.blogspot.com/

saifudin said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

Sep said...

salam bro..nak tanya masih jual biji getah tak? saya memerlukan biji getah untuk kajian saya. boleh tahu macamana proses nk beli biji getah? Boleh pos tak?

Terima Kasih.

Asri ali gur said...

@Sep Salam ... Buat masa ni xde lagi biji getah....heheheh maaf ya