19 December 2011

Memang Sah Pemalas.......


Salam & Selamat Sejahtera

Hai Semua!!! APa Kabare?
Hari ini xda citer erk yang best-best erk tapi korang erk boleh layan lawak ni k erk.....lawak ni pun aq buat kopi tak letak gula kat sini

Walaupun lawak ni dah lama!! tapi aq belum baca lagi......so aq kongsi ngan korang semua...Now korang bleh baca erk.....

| ***************************************************** |
Pada masa dahulu, ada sebuah kampung di mana semua rakyatnya amat rajin belaka tidak ada yang malas. Jadi pada suatu hari, rajanya membuat pengumuman hendak mencari seorang yang malas.

Semasa perhimpunan itu, adalah seorang lelaki mengaku, katanya, “Patik adalah yang paling malas.” Raja pun bertanya, “Apa tahap malas tuan hamba?” Lalu jawab lelaki tersebut, “Kalau patik hendak makan, ada orang yang suapkan patik.”

Tiba-tiba datang seorang lelaki lagi lalu berkata, “Patik lebih malas lagi daripada dia tuanku.” Tuanku pun bertanya kepadanya, “Sampai mana pulak tahap malas tuan hamba?” Maka jawabnya, “Kalau patik makanpun, sampai ada orang tolong kunyahkan.”

Maka raja pun terdiam seketika. Tanpa disangka² datang seorang budak lelaki kepadanya sambil berkata,
“Patik adalah yang paling malas tuanku.” Raja pun bertanya, “Bagaimana pula tahap kemalasan kamu si budak?” Budak itu pun menjawab, “Nak cite pun malas.”
| ***************************************************** |

10 comments :

Kakkoii said...

wahaha terbaik!!!

hyz said...

haha sy ni nak komen panjang2 pown malas.

Shon Rock said...

Fuhhh..lawak yang cukup baik..

herizal alwi said...

wakakak...
funny

model pakaian grosir said...

tulisan yang baik untuk di simak,,nice post

First Article Resignation said...

Essential post. As rose in all flower. Keep writings. Thanks.

Best Directory Submissions said...

Good job. Wants more post. Thanks.

Global Directory Submission said...

Variety of post should encompass the blog. Good work. Thanks.

Global Directory Submissions said...

Fine post. I think will be enjoyable to everyone.Thanks.

World Directory Submission said...

Beautiful writings. Good thinking. Keep going. Thanks.