07 July 2011

[PIC] Top 10 Individu Terkaya di Malaysia untuk tahun 2011

Salam dan selamat sejahtera….

Selamat berpuasa dan selamat berbuka kepada yang puasa sunat hari ini… good job

Ermm korang pernah lihat @ berjumpa dengan jutawan-jutawan Malaysia?
Dalam dunia ini semua orang menginginkan menjadi seorang yang berjaya dan terkenal betul tak ?

Tapi mereka yang rajin berusaha dan mereka yang bernasib baik sahaja yang mampu memiliki semua ini temasuk kekayaan …

Jika kita takut menghadapi sesuatu perkara yang mengakibatkan kejatuhan/kerugian dari segi apapun maka kita akan berada jauh di peringkat yang lebih tinggi….(faham tak )..buat2 paham jelah….

Kalau boleh aq pun nak jadi orang kaya…Amin……. ko pun nak jugak kan….??kan..kan…

Kekayaan itu semuanya datangnya dari Allah bukan nya dari bapak(petikan cerita ahmad albab)

Korang lihat dan kenali Top Ten Jutawan Terkenal ni……


1. Tan Sri Robert Kuok Hock Nien (Kerry Group/Kuok Group) RM50.04b
2. Tan Sri T. Ananda Krishnan (Usaha Tegas) RM45.78b
3. Tan Sri Teh Hong Piow (Public Bank) RM12.77b
4. Tan Sri Lee Shin Cheng (IOI Group) RM12.74b
5. Tan Sri Lim Kok Thay (Genting Group) RM10.89b
6. Tan Sri Quek Leng Chan (Hong Leong Group) RM10.75b
7. Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary (Al-Bukhary Foundation) RM8.84b
8. Puan Sri Lee Kim Hua (Genting Group) RM7.43b
9. Tan Sri Tiong Hiew King (Rimbunan Hijau) RM4.77b
10. Ong Bee Seng (?) RM3.98b



Sumber Pic
Share

2 comments :

Acik said...

bilalah kita nak masuk senarai tu ... :)

rizaros said...

wah seronoknya.. tp bbiarlah kita kaya d akhirat pun dh ckup..hhehhe
salam pkenalan.. dtg dr blog gegar julai. dah follow, jom follow sy jgak untuk smangat bblog :) maceh2..
>>rizaros.blogspot.com