07 June 2011

Lawak Bos Yang Bodoh

Salam Dan selamat sejahera...
Sorry La kebelakangan asri agak sibuk sikit ada hal2 bisnes merangkumi juta ringgit (Jgan percaya)...
Ni aq ada terbaca lawak yang aq dapat daripada Peti inbok Gmail aq lagu ni... Korang Layan La lu no ...Lawak Lagu ni ....boleh Tahan La gak lawaknya..... Lawak ni bertemakan Bos Yang Bodoh..... hahhahahah


Bos yang cerdik
Ni kisah satu org makhluk yg dilantik
menggantikan bos asal
sebuah kompani besar.
Disebabkan masalah pekerja2 yg agak
kurang motivasi dan selalu cuai + pemalas, bos baru ni decide
nak ajar mereka sikit first day dia kat kompani tu. So,sape2
yg dia nampak paling pemalas, dia akan pecat on the spot.
Memang malang tidak berbau, dia ternampak seorg pekerja yg
sedang dok nyandar kat tepi dinding.


"Yg berbaju biru tu" dia menjerit.
Jeritan kuat nyebabkan
semua perkerja tersentak dan memandang kepada lelaki berkenaan.
"Bape gaji awak?" dia bertanya dgn nada yg agak keras
"Dalam RM800" pekerja tu menjawap


Bos tu menjawap, "Nah amik ni Rm800,BERAMBUS DARI SINI.
KALU NAK MALAS2 PEGI TEMPAT LAIN" Pekerja tu amik duit tu,
lalu terus blah camtu jek. Bos tadi memandang kesemua
pekerja2 nye, seperti mahu mereka paham, sape malas, sure
kene pecat! Merasakan pekerja2 memahami maksud kejadian tadi,
bos itu merasa puas.Sebelum bos itu masuk semula ke dalam
opis nye, dia bertanya kepada salah seorg pekerja disitu,
"Mamat tadi tu kerja department mana?"

Jawap si pekerja,"Owh, dia tu dtg hantar pizza, tak keje sini pun"............[
Sumber Cerita Lucu : http://www.izzafey.ws/ceritalucu]



Share

7 comments :

peep said...

haha, bodoh gila.. seronok je mat piza tuhh.. :)

CikAizA said...

hahahahah... bengong... majikan yg mmg sengal...

Umi Asura Sanusi said...

kan dah rugi...

zacky786 said...

hahaa~ rugi laa pizza tak dapat.. kikikii..

ainol akasyah said...

haha mangkuk ayun betul majikan tu..bos2

JOM BACA DRAMA NORA ELENA VERSI NOVEL..RUGI KALAU TERLEPAS BACA

OrAng_PeRLiS_mEnULiS said...

sengal.. haha : Ini Bukan Kedai Seks Hoi!

PenDekAr LauT said...

Untung gila mamat pizza tu. jolly sakan ooo...