Follow Us @asrialigur

27 February 2011

Ketagih FaceBook Semakin gila dan Semakin digilai


Salam ..hri ini aq nak cerita berkenaan dengan Facebook … Zaman sekarang sapa yang tak kenal facebook? Mustahil lah….. Budak kecik sekolah rendah pun pandai main Facebook tau bukan tu jer atok yang dah bau tanah pun pandai (sorry tok jangan marah)..



Kenapa Best sangat ke dengan Facebook tu?
Jom tengok dibawah mengapa kamu semua suka dan ketagih pasal facebook ni…
1) Menjadikan Facebook kamu sebagai Homepage supaya kamu bukak je komputer muncul lah facebook
2) Update status setiap hari @ update sampai lebam.
3) Suka sangat memberi komen kepada rakan-rakan .cthnya pada gambar2 yang comel @ tidak saje je nak mengutuk kan?
4) Teringin nak berbanyakkan rakan sampai mencecah beribu2 sampai habis orang dia add nyerr..(kalau boleh).
5) Buat promosi Spam pasal blog,perniagaan dan sebagainya (bajet nak jdi jutawan)
6) Jika beli handpone mesti nak yang ada menggunakan facebook yang free @ wifi supaya boleh bukak facebook setiap hari .
7) Supaya boleh upload foto-foto yang rakan-rakannya boleh tengok terdedah sini terdedah sana mcam artis lah kononya (Kecoh r..r…).
8) Supaya boleh buat kumpulan sendiri (nak bermesra dengan rakan yang sudah jauh dari pandangan).
9) Supaya boleh mengutuk dan menjalinkan kasih mesra (bercinta)
10) Ingin melihat status rakan2 yang lain
11) Chating sampai bengkak mata kat depan pc (senyum & ketawa sorang2)
12) Habiskan masa dengan Facebook menghilangkan Bosan
13) Dan banyak lagi lah


p/s : berhati2 lah dengan Facebook ni jangan sampai melakukan kesalahan disebabkan Facebook


Share

4 comments:

shark said...

xleh salahkn fb..
salahkn org x pandai guna fb.

asri bin ali gur said...

betul2 bagus fikiran anda

Inspirationalefeks said...

hehee.. betul tuh :) .. xley nak nafikan lagi

eyqasara said...

hahaha... FB dah disalah guna... yg baik trus jadi tak baik.. btw... suka entry ni.. :)